Welkom op de pagina van groep 1-2a!

Informatieavond-kleuters-1-2a

Welkom op de pagina van groep 1-2 a. Elke ochtend gaat om 8:25 de zoemer en start de inloop. Als alle kinderen hun ouders uitgezwaaid hebben mogen ze even spelen met de spullen die de juf heeft klaargezet. Na het opruimen gaan alle kinderen met de juf in de kring zitten en bespreken we wat we die dag gaan doen. In de kring worden er taal- of rekenspelletjes gedaan, er wordt gezongen, muziek gemaakt, bewogen en gepraat. 

Daarna is het tijd voor de kinderen om te gaan kiezen of van het planbord te werken.
Ze kunnen spelen in de populaire huishoek of bouwen in de bouwhoek. Ook staat er een zand- of watertafel in de klas en computers waarop de kinderen spelletjes kunnen spelen die met taal, rekenen of ontspanning te maken hebben. Er is een schilderbord en zelfs een Digibord. 

In de kasten staan veel verschillende ontwikkelingsmaterialen, die de kinderen aan tafel kunnen doen en die ook in hun planbordboekje staan. De werkjes die geknutseld worden gaan meestal mee naar huis, maar alle kleuters hebben ook een plakboek waar van elk project iets in zit.
Na het spelen en werken is het tijd om fruit te eten en wat te drinken. Daarna gaan we vaak nog lekker buiten spelen met de karren, steppen, fietsen, glijden op de glijbaan of we gaan gymmen in de speelzaal.

Groetjes van alle kinderen en de juffen van groep 1-2a