Algemeen2018-03-26T10:01:56+00:00

Welkom op de pagina van groep 1-2a!

Informatieavond-kleuters-1-2a (2)

Elke ochtend gaat om 8:25 de zoemer en start de inloop. Als alle kinderen hun ouders uitgezwaaid hebben, Mogen  ze nog even doorspelen. Na het opruimen gaan alle kinderen met de juf in de kring zitten en bespreken we het verloop van de dag. Daarna vullen we de kalender in op het Digibord. In de kring worden er taal- of rekenspelletjes gedaan, er wordt gezongen, muziek gemaakt, bewogen en gepraat.

Daarna is het tijd voor de kinderen om te gaan kiezen waar ze mee willen spelen. Ze kunnen spelen in de populaire huishoek, of bouwen in de bouwhoek. Ook staat er een zand- of watertafel in de klas, twee computers waarop de kinderen spelletjes kunnen spelen die met taal, rekenen of ontspanning te maken hebben, er is een schilderbord, een krijtbord en zelfs een Digibord. Ook staan er kasten in de klas met verschillende werkjes die de kinderen aan tafel kunnen doen. Vaak kiest de juf een groepje kinderen uit om te knutselen of een werkblad te maken. Soms plakken de juffen de knutselwerkjes in het plakboek en soms mogen ze de werkjes mee naar huis nemen.

Na het spelen en werken hebben de kinderen trek gekregen en is het tijd om fruit te eten en wat te drinken. Tijdens het eten en drinken wordt er vaak voorgelezen of een filmpje gekeken op het Digibord. Als de kinderen klaar zijn, hebben ze weer energie gekregen voor een kort taal- of rekenspelletje in de kring. Daarna gaan we vaak nog lekker buiten spelen of te gymmen in de speelzaal.
Als jullie willen weten hoe de klas er van binnen en buiten uitziet is iedereen welkom om een kijkje te nemen!
We hebben veel plezier met elkaar en we zijn een hartstikke gezellige groep!

Groetjes van alle kinderen van groep 1-2a en de juffen

PowerPoint presentatie van groep 1/2 A:
PP informatieavond