Welkom op de pagina van groep 1-2b!

Welkom op de pagina van groep 1/ 2 b!  Elke ochtend mogen de kinderen om 8:25 uur de klas in. In de klas staat er een inloop klaar, allemaal leuke werkjes die de juf heeft klaargezet Als de inloop voorbij is en de kinderen hebben alles pico bello opgeruimd is het tijd voor de eerste kring waarin we samen de dag openen. We bespreken wat we die dag gaan doen en zingen we gezamenlijk “start de dag”.

We zingen liedjes over de dagen van de week en de kinderen willen even wat vertellen. Er worden veel taal- of rekenspelletjes gedaan. Daarna is het tijd voor de kinderen om te gaan kiezen of van het planbord te werken. Ze kunnen spelen in de populaire huishoek op de gang of bouwen in de bouwhoek. Ook staat er een zand- of watertafel in de klas, laptops waarop de kinderen spelletjes kunnen spelen die met taal, rekenen of ontspanning te maken hebben. Er is zelfs een atelier waar geschilderd, gekleid, getekend en geknutseld kan worden.

De klas is ingedeeld in diverse hoeken zoals de rekenhoek en de taalhoek. In deze hoeken staan kasten met veel verschillende ontwikkelingsmaterialen die de kinderen in de hoeken kunnen doen en deze werkjes staan ook in hun planbordboekje. De werkjes die geknutseld worden krijgen meestal een mooi plekje in ons museum en mogen later of mee naar huis of mogen in het plakboek van de kinderen. Van ieder thema is er iets terug te vinden in het plakboek.

Elke ochtend eten we fruit en drinken we wat samen. Gezellig met z’n allen in de kring. Om lekker te bewegen gaan we vaak naar buiten. We spelen dan met de karren, steppen, fietsjes of gaan glijden op de glijbaan. Ook gaan we naar speelzaal. Hier kunnen de kinderen fijn klimmen en klauteren.