Welkom op de pagina van groep 1-2b!

Welkom op de pagina van groep 1/ 2 b!  Elke ochtend gaat om 8:25 de zoemer. Bij de tweede zoemer gaan de kleuters naar binnen. Als alle kinderen hun ouders uitgezwaaid hebben, mogen ze even spelen met de spullen die de juf heeft klaar gezet. Na het opruimen gaan alle kinderen met de juf in de kring zitten en bespreken we wat we die dag gaan doen.

We zingen liedjes over de dagen van de week en de kinderen willen even wat vertellen. Er worden veel taal- of rekenspelletjes gedaan. Daarna is het tijd voor de kinderen om te gaan kiezen of van het planbord te werken. Ze kunnen spelen in de populaire huishoek op de gang  of bouwen in de bouwhoek. Ook staat er een zand- of watertafel in de klas, twee computers waarop de kinderen spelletjes kunnen spelen die met taal, rekenen of ontspanning te maken hebben. Er is een schilderbord en zelfs een Digibord.

In de  kasten staan veel verschillende ontwikkelingsmaterialen die de kinderen aan tafel kunnen doen en die ook in hun planbordboekje staan. De werkjes die geknutseld worden gaan meestal mee naar huis maar alle kleuters hebben ook een plakboek waar van elk project iets in zit. Elke ochtend eten we fruit en drinken we daar bij. Gezellig met z’n allen in de kring. Om lekker te bewegen gaan we vaak naar buiten. We spelen dan met de karren, steppen, fietsjes of gaan glijden op de glijbaan. Twee keer in de week gaan we naar de kleutergymzaal waar een klimrek is maar waar we  spelletjes kunnen doen.